By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 12-Dec-2008 16:32 Email | Share | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA~ EDISI II



Hari raya after Zohor baru kami siap nak kuar umah, abah kata g round2 window shopping je la.. Mak sedara yg ada kat sini pn balik kg.. so nak pegi umah sapa lagi.. apa nak wat...
Irfan n ibu sempat pose seblm kuar..nmp lak background dapur yg semak tu, kena edit la pic ni.. abah kata nk ke Mahkota Parade, hopefully raya tak ramai org la..

smp je Irfan dh nmp McD, trs sibuk nak mkn fries, favret Irfan la mkn McD tu.... ingtkan sempat la ibu n abah buat walkthru dlu dlm MP tp Irfan dh wat perangai la..menangis nk fries.. singgah lunch dlu la..
Lps mkn, window shopping je coz abah mmg nk usha belt & wallet...dah alang2 jumpa yg terpikat beli trs je la... tu pn Irfan dah nangis pulak nak men menan..sib baik bw stroller, duduk je la dlm tu..


Irfan sempat pose masa tgu abah byr parking,

Xtvt wajib Irfan kat umah, mkn mesti dpn TV n mesti layan Ultraman Moebius... kdg2 Ibu saja je tukar Upin & Ipin, Irfan layan sat je, pastu "bu, fan nak tgk mayes"..mmm

Cite sedih ckit lak.. Irfan kena demam campak..akceli since awal Nov. lagi tp ibu tak sure campak ke tak..lps letak ubat sapu dah ilang, then lps balik kenduri P.Long hari tu naik lg 3 biji kat muka Fan, semgu, tak bertambah pn, badan pn tak panas...selasa semlm ibu rasa cam nk beli air kelapa, Irfan nk minum 2 sudu je..esoknya masa Ibu amik kat sekolah, muka Irfan dh mula kuar biji2 merah byk, kat tgn pn dah btambah...betul la tu demam campak, tapi Irfan relax je badan tak panas... khamis time lunch ibu pegi sekolah Irfan antar air kelapa lagi..minum kat sekolah bole bg abis coz Irfan dgr cakap cikgu.. ..Jumaat tu mmg penuh la muka Irfan...sian sgt...sib baik la esok ibu cuti dah..lega sian sgt Ibu tgk Fan camni, time nak tdo asyik tbangun je panggil ibu "bu sakit la" sambil dok garu2...sian sgh petang bla Ibu amik Fan kat sekolah, alahai siannya tgk muka, tiap hari makin byk kuar la..tp tpaksa la pegi sekolah gak, klu dok dkt ngan Tok, bole la tok jaga..ni dok jauh di perantauan, sapa la nak tlg jaga...


Ibu bg chance Irfan lyn FP jap, sume pages Fan nk tgk, tak pa la asalkan dia lupa gatal badan dia tu.. dekat kaki tu actually penuh tapi sebelah dalam..dah byk sgt tu yang Fan tak nak pakai seluar..smp kat ciput pn ada tu yg jenuh Fan dok garu...

kol 12 baru nk tdo, tu pn tdo depan TV..1st time Irfan minta selimut coz sejuk, selama ni mana la Fan penah selimut, asal ibu selimut je sume dia buka balik, peel ni ikut Abah Fan la.. ni yg bila Fan minta selimut je Ibu tak sempat nk cari selimut Fan, bg kain batik je la... sian penuh biji2 kat muka Fan, asal rasa gatal je mula la Fan nak nangis..sian...malam ni bole tdo ke tak lom tahu ni...
Time nak pki baju mulut bising je "Fan nk pki baju butang, tak kena kepale" (slang melaka) "Ibu pki telo-telo tau" (slow2)..kekeke.

ni tepek ckit pikca adik lelaki ibu n mak Ibu...keke mak ibu std la klu naik keta mmg suka terlena..






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net