By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 31-Oct-2008 15:37 Email | Share | Bookmark
Entry 1 bulan... Selamat Hari Raya Aidilfitri

Pehhh....dah lama sgt tak update FP ni..lega rasanya bole buka n update FP ni wpun seketika... at the moment mmg bz giler la @ opis... pikca sume lom update..so entry ni mmg cover sume la.....sure panjang betoi ceriteranya...
Bermula di hari raya...1st Oct. 08

Bertolak dr Melaka balik ke umah abah dlu...stay 2 mlm...Isnin baru balik umah ibu.. ni pikca masa nk balik ke umah Ibu la..sempat pose dlu b4 naik keta.. rindunya rasa nak jmp mak n abah ibu..lama betol tak jumpa...

happy je Irfan nak balik raya....sengih smp telinga.. ni la port Irfan klu naik keta..mmg kat situ je..kdg2 smp tertido lentok kat bahu abah.....


malam Irfan main bunga api. abah, pak lang, pak long and acu Irfan main mercun...abis 1 bunga api.. Irfan sebut " nak agi nak agi" tak puas dia main... ibu risau batuk je..coz asap byk sgt, abah rancak je dok letupkan mercunnya..

Ni pikca pagi raya...1 keluarga Ibu...thn ni ahli keluarga menten cam thn lps.. tahun depan nya pikca tambah la ahli keluarga baru coz Pak Long Irfan dh kawen...




Lps bermaafan dgn mak n abah, cargas gerak ke umah Tok...ni family besar bersama Tok n Tok Wan..lps tu trs gerak ke umah sedara2 Ibu...abis round sume around kol 3pm gitu btolak balik kampung abah pulak...

abah dah mula senyum..ye la..on d way nak balik kg. abah lak kan...yey..Irfan leh tambah collection duit raya lagi...

1 family keluarga abah...ada Pak Long, Mak Long, Mak Lang n Mak Njang.. Aiman, Yana n Irdina anak kepada Pak Long n Mak Long... family Pak Long pakai kaler ijau gelap tahun ni... ..nmpnya dari segi keserian, kitorang menang la..yey

Abah, Ibu n Irfan bersama Tok n Wan Irfan... Irfan mmg susah nak amik gambar la..tak dok diam lsg...

bestfrens abah since sekolah..semua dah ada pasangan hidup msg2...yg tgh2 tu anak dah nak masuk 2... alhamdulillah..wpun sume dh berkeluarga tp raya masih leh jumpa... kwn ibu je thn ni tak sempat jumpa lsg....

Raya ke-4 bersamaan 4th Oct. 2008, Abang Ibu a.k.a Pak Long Irfan nikah...tp lom kenduri..majlis kahwen buat ujung bulan Nov. ni..ujung Nov. ni balik kampung la la....yey yey
ni ada tepek ckit pikca Pak Long lps akad nikah....

abis majlis akad nikah, ada jamuan makan, amik gambar serba sedikit trs kami btolak nak balik ke Melaka..singgah di hentian Juru, Ibu mandikan Irfan dan salin baju...bergaya Irfan dgn spek mata hitamnya tu..

Jalan dari Utara ke Selatan mmg jem sgt..kol 7pm abah dah penat + ngantuk, kitorg dh start plan nak singgah tdo kat KL dlu, ttba je masa tgh jem ada keta satria mencelah kat depan, then phone Ibu bunyi, rupanya cousin ibu yg stay kat Rawang..dia ajak singgah umah dlu..apa lagi..pucuk dicita ulam mendatang...trs tdo sana le mlm ni...
Esok pepagi lps bekfes, trs btolak balik ke Melaka....pehh macam jauh sgt... smp umah dh kol 12 tgh hari...ibu sibuk la nak kemas bilik, ye la 1 mgu tgl..mmg berhabuk la..cam biasa Irfan mesti enter frame.. sibuk juga la dia nak cuci basikal dia..


Sabtu, 11th Oct.2008, Kebetulan lps raya company Ibu akan diaudit oleh SIRIM, 14th & 15th ni..peh bz bangat ibu...Sabtu pn Ibu dtg keja...half day je la..kebetulan lak abah pn kena oncall..tpaksa la Ibu angkut Irfan ke opis Ibu..tgk la anak ibu sibuk nak guna laptop.. siap ada botol susu kat sebelah yg tak tahan tu...


Landing time..dah dekat kol 12 noon mmg time tdo Irfan la..keja ibu lom siap..so Irfan baring kat kusi ibu je la...sempat la tdo gak...keke sian anak ibu, tdo kat kusi je...
Alhamdulillah..audit berjalan lancar cuma ada gak la kena tiket2 tu..tp sume minor je..no hal la... eksen lak...



19th Oct. 2008 my bufday...tahun terakhir celebrate besday for angka 20.. usia dh meningkat... tahun ni as last year gak, abah bawa ibu makan @ Secret Recipe Jaya Jusco..Acu smp time lunch..amik kat Melaka Central trs g Jusco.....Acu saja dtg nak celebrate bufday ibu together-gether n nk bg ibu hadiah..suka suka suka..


muka budak notey dlm keta, on d way ke JJ...Irfan tgh buli Acu kat belakang... cayok fan cayok..

Irfan mmg tak diam seminit...tgk la muka abah yg siries tu... bengkek je tgk Irfan naik atas meja la...panjat kusi la..main suis lampu la...

apa pun thanks abang coz belanja syg makan.....luv u so much....

Lps makan je, Ibu pn apa lagi cpt2 la carikan Irfan troli keta ni ha...tiap kali dtg Jusco tak penah dapat troli ni coz limited je...sian Irfan bila tgk bdk2 len naik troli ni..kali ni Ibu berjaya dapat troli ni..so bole la Ibu shopg dgn tenang... ye la..bufday gul..ada la abah n acu nak beli kan hadiah..yey yey yey....

asal mlm je ada saja open house..hehe Acu mmg bole naik badan la klu dtg sini musim raya.. Irfan bawa acu g sume open house yg ada... cayok la acu...acu ni mmg kaki makan pn..

Abah kena oncall lagi, kebetulan Acu pn dtg..so Ibu ajak Acu g shopg lagi..kali ni nak pau suar jeans lak... sib baik adikku ni org kaya sedonia.. amin...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net