By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 31-Aug-2008 01:24 Email | Share | Bookmark
Xtvty Irfan ngan Wan 28th ~ 30th Aug 08

28.08.08, lps balik opis, ibu masak n makan cepat2 plan nak bawa Wan nek boat (ekcely Ibu yg nak nek sgt tp abah tak mo bawa , baru ni masa bawa Tok Irfan pn tak jdi nek coz dpt trip yg lewat ) kali ni Ibu usaha lagi...bawa Wan pegi kat Eye on Malacca, tp Wan tak mo nek pn coz tgi sgt...so bg Irfan nek Gajah je la... dr jauh dh nmp bkn main suka Irfan ni.. pastu Ibu nak p beli tiket boat...budak tu bgtau kena p Pengkalan Rama lak..dh tukar coz sini tak ramai nek.. geramnya..mana la cek tau Pengkalan Rama tu kat mana... tak jadi juga nek kali ni... tak pa...balik nnt tanya abah Irfan, tempat tu kat mana...



29.08.08 Hari ni dh plan lagi..lps blk opis nak p cepat2 nek boat cam org kempunan giler...semlm dh tanya abah kat mana Pengkalan Rama tu..mmg tau pn coz sll ikut jln tu cuma Ibu tak tau nama tempat tu... so balik opis smp umah je trs siapkan Irfan n ajak Wan g nek boat..impian nak dpt kan boat yg trip petang...smp je dh kol 7.15pm..org joi tiket tu kata trip boat start kol 8pm... kena tgu lagi.... trip lak 45min...mmm bawa Wan g masjid bdekatan dlu la..kat opposite Ban Zen tu.... lps solat p la lepak nk tgu boat..derang kata kena tgu lagi org lom cukup... tensen la..tak pa..sbb ibu nak nek gak..sabar je la....kol 8.30pm dh bjaya dpt seat..
sukanya hati...8.45pm baru jln....orait gak la...tp Irfan tak diam seminit asyik nak tgk dlm air..risau la takut jatuh.... ibu wat dek je cubit Irfan nangis abis bising 1 boat.. Ibu wat tak perasan je.... 9.30pm abis la trip......lagi 1 hal, Irfan nmp badut yg joi belon tu... bkn men semangat Irfan nk belon.. dh smp dekat dia tiak lak...takut kat clown tu... keras je dok nyorok belakang Ibu. Ibu lak yg kena Q utk amik belon..


ni lg 1 yg Ibu geram ngan Irfan, suka senyum paksa bila nmp camera, lps je flash muka akan jd serius balik..so bila dh senyum paksa camni la jadinya..tak elok lsg...

ni masa baru smp @ Pengkalan Rama, Irfan nmp motor yg bateri ni lak... tp sume rosak bateri kong... alahai dh rosak jgn la display..sib baik Irfan tak guling2 kat situ...pastu bdk jaga tu bg chance Irfan duduk la utk amik pikcas.. Ibu pn apa lagi, tarik lagi motor len, amik pikca gak..



Atas bot pn Irfan sempat dpt kwn, siap dok melompat2 lagi atas kusi, bila dh over sgt Ibu kasi visible nya cubit kat Irfan trs nangis 1 bot tak aman... Ibu wat tak perasan je...
pikcas atas boat tak byk sgt coz gelap, lgpun Ibu bkn nya camera expert nak set kat nite mode tak reti.. sll abah yg buat..


30.08.08 Hari ni awal2 pagi dh kuar g pasar ngan Mama Janz, 1st Ibu g pasar sindri ni tpaksa la coz abah too bz ngan work..smp je @ pasar Ibu ikut Mama Janz je nk beli kat mana..nk pilih tak pandai coz abah yg expert dlm hal ni...bengkak gak tgn nk pegang sume ayam, daging, perut, ikan, sayur/ ulam and bawang2 sume.. mlm ni Wan nk balik dh bus kol 10pm, Ibu n Irfan je la antar @ Melaka Central....

31.08.08 MERDEKA !! MERDEKA !! MERDEKA !!
Tapi abah still kena keja, kebetulan masa abah nk g keja, jiran depan umah pn nk kuar g shoppg, dia info la ada Pameran Aliens @ MITC, ibu pn plan nk bawa Irfan g tgk la...ye la tgh cuti ni...so lps Irfan bgn tdo n mandi kan Irfan 2nd round, kol 3pm baru gerak dr umah..ni haa poster pameran tu..

rupanya smp January 2009 nunnn.. derang mmg target rombongan bdk sekolah la tu..yg geramnya nk masuk kena byr charge camera RM5....tiket masuk ok la Adult RM8, kanak2 tak ingt plak..

masa nk masuk je Irfan dh takut coz bunyi kuat sgt, kena dukung la..peluk Ibu erat lagi.. pastu muka dia tgk muka Ibu je, takut nk tgk keliling, ni ha Ibu amik pikcas dpn Alien besar ni (ala2 dinosaur je) punya la Irfan takut coz bunyi dia kuat sgt..

Smp stage ke-2 dah ok..bole lari2 lagi coz dh tak takut sgt, ada byk pameran binatg2 kecil je n planet2..


ni antara pameran dlm tu la..yg dukung Irfan ni ala ala Daf Vader la tu.. hik hik org jahat siap pakai batch lagi..

masa exit ada lak table yg joi menan, Irfan dh lari dlu la pegi usha apa yg bkenan, tp Ibu berjaya pujuk dia tak beli apa pn.... berjaya !! berjaya !! sll ibu mmg sian kat Irfan, tp kali ni kira pujukan Ibu berjaya la.

berjaya la coz Ibu janji nak belanja Irfan mkn Fries @ McD, Jusco Melaka. itu favret Irfan... sambil tu Ibu jalan2 la nk usha kasut raya...tp tadak 1 pn yg bkenan.. tp hari ni mak aii manusia...ramai gile.....

so abis la untuk entry ibu kali ni, byk tol bjalan mgu ni, tp tmp yg sama je.... dekat2 je sume...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net