By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 31-Aug-2008 04:53 Email | Share | Bookmark
Selamat Hari Merdeka ke-51 & Cabaran Lansing 1st Sep ~30th Sep

Selamat Menyambut Kemerdekaan Negara Kita yg ke-51, semoga negara kita terus aman makmur damai selalu... . Sambutan kemerdekaan tahun ni bertemakan
PERPADUAN TERAS KEJAYAAN, sesuai bagi semua, sesuai bg setiap organisasi...yg penting kita sume bersatu.


Dan untuk Ibu pulak..Esok kita dah nak mula puasa, so cabaran lansing bg Ibu bermula lah..rasa2 cam nak set target yg tgi ni..agak2 bole tak klu nak reduce 10kg.?? cam takut gak bunyi tu...53kg klu kurang 10kg..tgl tulang la klu 43kg tu nnt nmp cam org sakit lak... alasan utk menyelamatkan diri..so target reduce setakat 5kg je la..harap2 bole dapat la 48kg...so ada sesapa yg nak join cabaran ini...??? sila angkat tangan....

PESERTA PERTAMA...(of coz la diriku )


7th Sept..ina dh update ticker, klu ada sesapa yg dh reduce weight leh info ok..nnt kita update kan...

PESERTA KEDUA - Lindah
Lindah http://falindah.fotopages.com



PESERTA KETIGA - Kak Erna (cam bole jd winner tanpa btanding je ni )
Kak Erna- http://ernawati.fotopages.com

K.Erna ni mmg dh slim, saja je nak memeriahkan majlis...


PESERTA KE-EMPAT- Zai Kulim
Zai http://zbintim.fotopages.com
Disini dukacita terpaksa ina buat pengumuman, Zai tpaksa disingkirkan dari cabaran ini kerna...dah pregnant !!!
Anyway sukacita nak congrats = be a Good Mommy ..ok....




PESERTA KE-LIMA -Chah
Chah http://chah-fdza.fotopages.com

K.Chah, sowi, kita jenuh edit pikca ni, bila nak delete pikca hubby akak nmpa tak cantek lsg lak.. so biar je la... ok ke ni..


PESERTA KE-ENAM- Janah
Janah http://hafiizh.fotopages.com



PESERTA KE-TUJUH - T
Big Mamma Bukhari a.k.a T http://hotchickmama.fotopages.com


T, jgn marah kita dh tukar, ingt kan nk letak target 50kg coz kata before kawen 50kg..sori..kita dh tukau.. ok

PESERTA KE-LAPAN
Sinchan http://sinchan266.fotopages.com



PESERTA KE-SEMBILAN- Azue
Azue http://azueriena.fotopages.com



PESERTA KE-SEPULUH- Zana
Zana http://batrice07.fotopages.com



mmm agak2 ada tak sesapa yg nak join cabaran lansing ni...walau camne pn ina nak ajak la bebrapa orang utk join contest ok...kemenangan dikira secara bape kg yg reduce sampai 30 hari puasa.....Cara-caranya, edit pikca terkini bersama weight sekarang...... so nnt akan ada entry before and after la.. hadiah nnt la kita pikir kan... ..ada beran...??? cam confident je diri sindri leh trn..tgk2 smp raya diriku menten 53kg..

Peserta yg kat bawah ni lom kasi pikcas ok... cepat2...
Nadia http://nadiasuyat.fotopages.com


Utk makluman sume, standard weight status categories associated with BMI ranges utk dewasa adalah seperti kat bwh ni haa..:-

BMI Weight Status
Below 18.5 ---- Underweight
18.5~24.9 ---- Normal
25.0~29.9 ---- Overweight
30.0 & above ---- Obese

Example: Weight = 68 kg, Height = 165 cm (1.65 m)
Calculation: 68 รท (1.65)2 = 24.98


kepada sesapa yg confirm nak join contest ni..jgn lupa siapkan pikcas yg date 31.08.08 atau 01.09.08 atau pikcas yg mpunyai berat terkini... dan gantung kat FP msg2...nnt kita copy
ada sesapa lagi nak join info ye...kita tak dak idea nak tag sapa ni...tarikh akhir submit pikcas adalah 4th Sep 2008.. (nak ajak lieyalatif tak bole la coz dia menten je leh pakai jeans size 26 ) .. kita pakai size tu masa study dlu je..skang suar size tu sume dh handover kat adik ku... nak balik..nak balik.... tgu slim la...



Award utk Chah sebagai 1st commentar utk previous entry.. ina bagi ala kadar je ye....sudi la terima




Award utk Jeff sebagai 1st commentar utk entry Eye on Malacca..kecik ja ni..sudi la terima ye...




Award dari Wak Kumis sempena menyambut bulan ramadhan. Terima kasih daun keladi..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net