By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 20-Aug-2008 07:47 Email | Share | Bookmark
Whole week Irfan's xtvty..

19.08.2008 Eye On Malacca
Irfan & Ibu bawa Tok, Wan & M.Njang jln2 naik Eye on Malacca.. Irfan pn 1st time naik ni..kata je dok Melaka tp lom penah naik coz Abah Irfan tak suka tmp crowded ...so bila sebut Eye on Malacca abah imagine cam fun-fair la so dia tak nak pegi.. so dpt peluang Ibu bawa Irfan n Tok sume jln2..tp tak crowded pn...relax je...angin sepoi2 bahasa... so mula2 smp Ibu bagi Irfan naik la bear2 yg bgerak tu.. apa nama ntah...RM5 mula Ibu letak Irfan sorg tp Irfan lom pandai kona..Ibu lak yg risau..lastly Ibu naik sekali la... control je...lps tu naik la Eye on Malacca pulak.then Tok kata nak nek bot lak.masa Ibu p beli tiket..next trip cuma ada kol 10.30pm... dah lewat la..Wan pulak selsema..tak jadi la so pegi minum jap..then trs balik....







18.08.2008 Tok Sampai @ Umah Irfan
Tok, Wan, M.Njang, P.Long n kwn P.Long btolak dr Kedah around kol 9am.. Ekcely, P.Long n kwn dia ada meeting @ JB..so Tok tumpang la then drop by @ Melaka... leh la jumpa Irfan.... kol 4 lebey, Tok dh call dah smp, Ibu pn minta excuse kat boss la..balik antar kunci jap..

17.08.2008 Kemas Umah
Ahad, abah bgtau semlm Tok nak dtg..(mertua Ibu la) so hari ni adalah hari utk kemas umah lagi.... Irfan Ibu bagi main kat luar coz Ibu nak mop lantai n so on la..dia mmg plg happy la sat2 lari ke pintu panggil "bu...bu" bila Ibu jawab " ya" Irfan sengih pastu main balik...
saja je si kecik ni nak nyakat Ibu dia....

16.08.2008 Kemas Umah
Weekend..abah kena keja gak..pagi2 Ibu jalan ngan Irfan g beli nasi lemak.. balik dari kedai trs je kemas kat depan umah...Irfan apa lagi, dia la yg plg suka klu Ibu bg main kat luar , bila tgk je Ibu nak sapu sampah dia pn sibuk la nak sapu gak. bila Ibu ugut Ibu nak simpan keta dia, baru la kelam kabut lari dok atas keta dia... pastu trn kaco ibu lagik.. geram tol kat notey boy ibu ni...



15.08.2008 Irfan & Wobot
Hari ni Ibu plan nak bagi Irfan ubat cacing..dlu bg pn masa February. So lps mandi, makan, susu then makan Zentel... abis 10ml terus muntah geram betol...picca ni saja je Ibu snap nak simpan kenangan masa Irfan tgh tembam...


Irfan asyik je men ngan wobot dia... ni la antara mainan Irfan yg tahan lama... yg lain sume dh handicap...

14.08.2008
Hari ni abah balik lewat lagi, so Ibu bosan n asyik snap picca Irfan je la..
Irfan lps mandi nak pakai baju long sleeve lak...mmm mlm2 panas ni..
tak pa la dari baju tu tak muat nnt. Baju ni abah yg beli kat Irfan masa abah pegi Berjaya Hill Resort kat Bukit Tinggi.


11.08.2008 Ice-Cream session

The whole week abah balik keja lambat, so Ibu & Irfan just makan yg simple2 je la...bihun grg ke, nasi ayam ke, ibu tak masak... so lps mkn Ibu bagi Irfan mkn ice-cream lagi... suka la hati dia....tiap2 hari ibu bg mkn ice-cream....

1st Komentar utk previous entry"Little Mama" tenkiu



Quote:

AYAM MASAK HITAM

Bahan2:-
1 ekor ayam
20 biji Cili Kering (nak pedas tambah lagi) - (A)
2 batang serai - (A)
1 biji bawang besar -(A)
20 ulas bawang merah - dimayang halus macam nak buat bawang goreng
3 ulas bawang putih - dimayang halus juga
2 ½ sudu besar kicap lemak masin kipas udang
Sedikit gula dan garam
minyak untuk menumis

Cara memasak:-
1. Ayam dipotong kecil atau ikut suka hati nak potong macam mana, kemudian digoreng dengan sedikit kunyit.
2. Mesin bahan (A) bersama-sama.
3. Panaskan minyak dan tumiskan semua bawang merah dan bawang putih sampai dah agak kekuningan. Jangan sampai jadi macam bawang goreng pulak.
4. Lepas tu masukkan bahan yang dimesin tadi. Sambil2 tu tambahlah bahan2 perisa yang patut dan juga kicap.
5. Bila dah agak mendidih dan pecah minyak, barulah masukkan ayam yang dah digoreng tadi. Gaul-gaul dan agak ayam dah sebati dengan kuahnya bolehlah diangkat dan dihidangkan. (lagi banyak bawang merah lagi sedap)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net