By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 14-Aug-2008 08:25 Email | Share | Bookmark
Irfan ronda ngan Ibu..


Last weenkn abah kena keja, kebetulan kawan lama Ibu masa study nak turun Melaka coz ada kenduri @ Alor Gajah.. so lps dia g kenduri..ibu plan nk jumpa @ Tesco je...suh dtg umah kang takut tak smp lak... Masa nk kuar je Irfan dh wat perangai Irfan ni takut ngan abah dia je..klu ngan Ibu mmg dia mengada abis.. Ibu snap je muka dia masa dia nangis.. lagi la dia naik hangin...


Dalam keta mesti posing ngan Ibu dlu...tp sibuk nk pgg camera....

So, Ibu lepak kat KFC je sementara tgu derang smp @ Tesco..Irfan konon2 nk makan ice-cream...tp Ibu yg kena habis kan.. lama lak derang ni drive...takkan Tesco pn tak jmp..ckit nya besar kat tepi main-road..

Ni la kwn Ibu, block-mate masa kat UKM..skang keja as PTD @ Putrajaya... rezki dia la..... lbh kurang kol 6pm..kiterg gerak dr Tesco g umah ibu.. sesaja derang nk pegi gak..nnt bebila trn sini lagi dah tau umah kat ne.... ..lps semayg Asar..derang gerak balik ke KL...harap jumpa lagi ye.....


Quote:

KERABU PERUT

¼ kilo perut (yang dah putih dibasuh)
30 sen taugeh
5-6 ulas bawang merah
3 cm halia muda
2-3 sudu makan lada hitam
garam secukup rasa
perahan asam limau secukup masam
kelapa parut (½ biji kelapa) di buat kerisik (digoreng garing tapi jangan merah sangat)

1. Perut lembu di rebus. Bila sudah empuk disejukkan dan di hiris.
2. Taugeh di masak layu sahaja.
3. Bawang dan halia di hiris mayang sehingga habis.
4. Lada hitam ditumbuk.
5. Kelapa dibuat kerisak yang berwarna putih-putih sikit (jangan merah sangat)
6. Campurkan kesemua bahan tadi. Masukkan garam dan perahan asam limau nipis.
Rasa, memang sedap....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net