By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 3-Aug-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
Bowling @ Mahkota Parade

Hari ni Pahlawan Power menganjurkan perlawanan bowling di Mahkota Parade. Ibu n Irfan pn ikut la abah, leh gak jalan2.. derang amik 10 lane. Ramai gak la yg bawa wife derang so bole la ibu bkenal-kenalan gak..n Irfan pn tambah kwn baru.


Abah n Irfan masa game tgh jalan, sempat posing tau..

Ibu bersama kaum Ibu yg len, ramai lagi yg tak amik gambar sama..nk amik gambar yg ni pn ssh, tgk Irfan je sdh la.. bkn nk dok diam..ssh nak kepung..

Abah dgn semangat je bermain, utk 1st game abah dpt 2nd place, byk juga abah buat strike... cayok abah..cayok... Tapi Irfan mmg tak leh dok diam, sibuk nak pgg bola bowling yg berat tu, lastly Untie Ikin ajak ibu g round coz anak dia pn dh tak nak duduk.. kiterang ronda smp bwh n lepak @ Burger King. Lepak mkn Fries je n main mainan. ok la sat.... dh abis mkn ronda naik atas balik....

Bila game sume dh abis, Ibu bg chance la kat Irfan n d geng pegang bola bowling.. tgk la aksi sume.. mmg lepas geram la...


Finally, penyampaian hadiah la..abah dpt 2nd place gak utk 2 game.. dpt la RM70 ngan Voucher KFC. jadi la....on d way balik singgah beli pampers Irfan, terus abis duit hadiah... rezki Irfan la...

Apa Irfan dah bole buat :-

baca ABC tpi lom smp Z le...bunyi sesuka dia je..
sebut 'one two three' bila lompat..dh pandai sebut smp 'ten'
baca doa makan ' Allah hummabarik lana'... yg belakg tu bunyi ckit2 je.. alhamdulillah..
( abah ajar Irfan baca doa tdo, ttba dia baca doa makan, tkejut ibu n abah )
tak bole suruh cium byk kali nnt Irfan akan kata ' dah cium dah'
(Ibu mmg suka suh Irfan cium )
bila tgk Ibu siap pagi2 Irfan akan sebut "Ifan tak nak tewolah" so odw g keja mmg kena pujuk la ckit..
tiap kali nak mandi akan amik 1 pampers, sepasang baju, bedak n sikat letak dpn TV siap2.
baju dh pki masuk bakul.
pampers buang dlm bakul sampah ( bila buka pampers Ibu akan tanya "sapa nk buang pampers?" Irfan akan angkat tgn "saya" )
pantg Ibu buka peti ais, dia akan lari nak pegang telur.
pantg dgr Ibu msk nasi, cepat2 dtg nak pegang beras..

Dialog Ibu & Irfan

Kat area sini Ibu dgr byk kes kecurian so Ibu cam takut la bila abah lom balik keja.
Ttba Ibu dgr bunyi kat syiling...takut ni sambil basuh pinggan.
Ibu : Irfan pgl abah mkn nasi...(kuat2 ni..blakon je la, abah tadak kat umah)
Irfan : Abah lom balik...
kantoi..nak tgelak pn ada...budak kecik mana reti ckp bohong...

Irfan bila Ibu marah, Ibu cubit, Irfan akan cubit balik .
Ibu : Irfan, jgn la buat Ibu
Irfan : Ibu, jgn buat Ifan
Ibu : Irfan, jgn la buat Ibu tak baik
Irfan : Ibu, jgn buat Ifan
Irfan akan tiru je apa Ibu cakap..sambil senyum 2..
(dah pandai cakap ni mcm2 pulak dia..)

Bila Ibu gurau ngan Abah dgn aksi extrem .
Irfan akan lari cepat2 dtg..jd hero, Irfan akan observe sapa yg kena buat, dia akan back up la..
sll abah la yg dok buli Ibu so Irfan akan back up Ibu..
Irfan : Ibu, abah kacau Ibu ? (dgn muka serius)
Ibu : Ye, abah buat Ibu. (ada geng leh ngadu)
Irfan : Abah !!! jgn buat Ibu... (dgn muka grg)
Abah : (sengih je)

Ibu @ Abah bila Irfan gurau2, suka wat2 nangis...
Ibu/ Abah : Irfan, sakit la....uuuu (wat2 nangis )
Irfan akan cpt2 dtg dekat dan tiup tempat sakit
Irfan : dah dah...(sambil tiup dan pujuk, kdg2 siap gosok lagik )
Ibu n abah mmg sll wat2 sakit ngan Irfan coz suka dia pujuk...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net