By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 28-Feb-2008 11:38 Email | Share | Bookmark
Irfan got fever

 

Hari ni seawal kol 4 pagi, Ibu terjaga n terus pegang Irfan.. (itulah xtvt Ibu klu tjaga tgh mlm).. panas la pulak badan Irfan ni..semlm sblm tdo Ibu dh rasa panas ckit n terus mkn ubat demam, risau Ibu ni..bangun pagi je trs Ibu buat bubur nasi dan call kak Ijan kat sebelah umah, minta tolong dia jagakan Irfan utk hari ni..tak seswai pulak Irfan nk p nursery hari ni...Ibu dh siap pack brg Irfan, tp Irfan asyik nangis je n tak nak lepas Ibu..asyik kepit je..Abah pn serba salah..lastly abah kata,"tak payah la Ibu pegi keja..Irfan dah tak nak duduk tu kang ssh pulak dok umah org" Ibu pn segan gak asyik amik cuti je..tp call jugak la opis info..pagi lps breakfast je Irfan muntah...lps makan ubat muntah lagi. .kol 9am..Ibu agak2 klinik dah buka, trs btolak ke klinik la dlm keta bila kat traffic lite je Ibu dh risau takut jd apa2 kat Irfan.. ..bila dh smp klinik baru rasa lega ckit (wpun blom smp turn)..doktor kata tak ada apa2 tp dia tak nak kasi ubat tahan muntah coz doktor kata muntah ni elok juga bagi budak demam "buang panas"...bila dh amik ubat..Abah Irfan call.. Abah dh amik gate pass..kol 10am abah balik la..abah ni bukan apa..risau la tu bila Ibu bgtau Irfan muntah..kelam kabut dia balik tgk anak kesygn dia ni..tp abah balik kejap je.then trs pegi opis blk..Irfan yg dari pagi tgk kartun, kejap bangun kejap landing balik kat tmp favret dia..kejap tido..smp dah bosan Irfan.mata pn tak larat nk angkat..bila Ibu letak cool fever, bukan main dia tunjuk2 kat dahi dia sambil sebut "akit..akit" (sakit la tu.. )tanya susu pn tak nak..kena tgu sampai dia minta je..SEMOGA CEPAT SEMBUH YE BABY IBU NI


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net