By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 13-Oct-2007 09:02 Email | Share | Bookmark
1 Hari Di Hari Raya

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Raya thn ni, abah Irfan kata nk raya kg Ibu dlu...so sehari seblm raya dh ada di kg Ibu..sempat la berbuka puasa di kg juga..wpun 1 hari je...pagi raya sume bangun awal..untuk amik gambar raya, bersalaman dn pegi masjid...Ibu je lepak kat umah jaga Irfan dan buat persiapan terakhir sebelum tetamu datang..
Tahun ni still beraya 8 orang mcm thn lps...thn depan klu Pak Long Irfan kawen, btambah la lg sorg...

Lps balik sembahyang raya, heading tu umah Tok seblm umah penuh ngan tetamu..kang tak leh tgl umah dah..thn ni tgl Pak Cik n Mak Cik je raya cni...Mak Lang turn raya KL.. M.Cik pn raya ke-3 dh nk balik Johor

Irfan masa kat umah Tok Nek (Tok Ibu), bkn main suka dgn kucing..tp cam takut2 pulak..umah Tok Nek mmg byk kucing pn tp skang dh tgl 2-3 ekor je...


Dlm kol 2.40pm btolak ke kg abah lak...smp dlm kol 4.00pm.. Tok Irfan msk Bihun sup sebgi hidangan hari raya..

1 Hari Di Hari Raya - Siri II

Ni masa beraya ke umah Abang sulong Wan Irfan sebelah abah...kami pg rombongan 4 buah kereta.. meriahnya...



Quote:

Dalam dingin subuh hati ku terusik
Kenang nasib diri di rantauan
Bergema takbir raya menitis air mata
Terbayang suasana permai desa

Rindu hati ini ingin ku kembali
Pada ayah bonda dan saudara
Tetapi aku harus mencari rezeki
Membela nasib kita bersama

Hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas
Dari jauh ku pohonkan ampun maaf
Jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama
Meraikan aidil fitri yang mulia

Restu ayah bonda ku harap selalu
Hingga aku pulang kepadamu


>> Dari Jauh Ku Pohon Maaf - Sudirman


1 Hari Di Hari Raya - Siri III


Hari ni p umah kwn2 abah..mula2 p umah Uncle Mie, anak dia Adam, sebaya Irfan, tp time smp umah dia Irfan dh tdo..klu tak mmg bole main sakan la..musim raya ni Irfan byk tdo dlm keta coz bila di umah ramai org..masuk keta sejuk mmg trs tdo la...
Lps umah Uncle Mie, trs ke umah Uncle Janz..kwn baik abah.. Uncle Janz pn dh nk kawen thn depan.. ramai lg la kwn Irfan lps ni... best best..photo ni amik ms kat umah Uncle Janz


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net