By: Irfan Syah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 30-Sep-2009 06:38 Email | Share | | Bookmark
Umah baru..

Lamanya tak menatap FP ni, dh bersawang sgt dah pn..raya tahun ni sambut ala kadar je coz ibu pn kurang bsemangat dgn berat badan yg tak turun lps abis bpantang..waaa sedih sgt..tp pegi berhari raya wat dek je la wpun dlm hati mmg bengang gile coz baju raya last year tak muat, ye la sll nya baju last raya kita akan pakai pada 2nd raya thn ni plak..so thn ni kena beli baju raya 2 psg la..sib baik MIL sponsor sepasang.. aminn ..
raya ke-5 mmg hari yg ditunggu2 la coz dh nak btolak balik ke Melaka...nk blk tgk umah baru..coz masa abah amik kunci umah..ibu dh pn balik nk bsalin di kampung..abah yg decorate yg angkat barang sorang2..ibu cuma tgk via MMS je..geram je...
btolak dari kampung @9.45am...smp umah tepat kol 6pm coz bawa adik balik umah baru..risau gak klu smp mlm..uuu best nya rasa jejak kaki kat umah sdiri..umah baru lak tu...
Aidilfitri tahun ni kurang kemeriahannya coz Abang ibu beraya umah mertua @ Penang, M.Lang & P.Lang beraya @ KL, M.Cik plak beraya @ Johor..so tadak la pic ramai2 cam every year..

pic taken masa raya @ MIL's house..raya pertama petang balik umah MIL smp raya ke-3..raya ke-4 pagi blk umah bondaku balik..raya ke-5 pagi dh cabut balik Melaka..


Monday, 3-Aug-2009 07:27 Email | Share | | Bookmark
My lil Princess Syahrina Qaisara

 
 
Hari Ahad kol 11am tetiba ibu dh mula rasa sakit perut cam nk bsalin, mula la gelabah wpun ibu mmg xsabar nk lahirkn baby ni cpt2..dh bosan lepak kt umah coz ibu dh amik cuti 2 mgu awal. Kali ni mmg suspen coz ibu xtau carry baby boy @ girl. Dh byk kali scan still adik xnk show haha..ibu selamat lahirkn adik pada pukul 5.22a.m seberat 2.85kg panjg 50cm..kali ni ibu bsalin sorang je coz abah masih kt Melaka.. Sblm masuk labour room ibu sempt call abah kol 4.30pm nk minta ampun..tp abah xbangun lak.sms je la.. Kol 6.10am kuar dr labour room br la abah call..both of us so excited coz dpt baby girl.. Kol 7am family ibu pn smp.. Lunch hour around 2pm ibu dh bole kuar wad coz adik dh kencing n berak.. Mertua ibu smp kt umah lbh kurang 3.30pm. Abah pn smp dr Melaka dlm 6pm.. Pic nnt upload..


Thursday, 2-Jul-2009 08:30 Email | Share | | Bookmark
July 2009 entry...

Make a pregnancy ticker

5th July 2009

Semalam abah ada sukan @ Seksyen 13, Shah Alam..abah main futsal lawan ngan geng TNB..mm dpt no. 4 je..sian abah....1 hari Ibu n Irfan lepak kat umah je hari Sabtu, bosan gile....
So hari Ahad, abah ajak la Ibu n Irfan lunch at Secret Recipe lagi since Irfan asyik sebut "nak makan kek besday to u abah lagi"
Ibu order kan Irfan Brownies Walnut pulak waaalaupun Irfan still order Cake Choc. Mud yg dia mkn masa besday abah tu.. Ibu yg nk makan brownies ni...

Abah makan Tom Yam Kung and Cake Black Forest, Ibu makan Chicken Cornish je..ye la lunch pn @ 4pm..consider minum petang je la..teringat kisah percintaan kami dlu..Ibu mmg suka dating n lepak @ SR makan Tom Yam Kung..hahah ingt lagi kisah masa Ibu nk makan udang galah tu terpercik kat baju abah kuah tom yam...sib baik abah tak marah...time tu kan masa berchenta...



Thursday, 18-Jun-2009 00:18 Email | Share | | Bookmark
Entry June 2009


ABAH TURN ON 30 on 3Oth JUNE 2009...
Happy Birthday Hubby, u're my sweet heart, my soul, my fren and my everything...
Dari semlm Ibu dh plan nak banje abah makan @ Secret Recipe coz Ibu n Irfan suka makan kek.. besday man tak suka pn... ..
Lps opis Ibu amik Irfan kat skolah, tetiba je jatuh pulak kat jln tar sebelum masuk keta..mmm abis la lutut berdarah coz pakai short pant je...dlm keta dh nangis la sementara nak smp umah...smp umah je trs Ibu cuci luka n buh myk gamat..trs call abah n abah kata cancel je la makan kat SR.. geramnya Ibu (specially coz dh plan tanak masak mlm ni) ..so ibu dok bebel kat Irfan je la...
"lain kali kuar skolah pegang Ibu, jgn lari" n bla bla bla..
Bila abah balik je, Ibu lak yg muncung dok bebel lagi kat Irfan...
Abah pn tambah la "Ibu tu bukan nk marah Irfan, saja je tu tensen coz tak leh kuar mlm ni" (oh suami, kau mmg memahami la )
Pastu Ibu pn pegi tanya abah, jd ke tak kuar ni..abah kata ikut Irfan la klu dia bole berjalan...Irfan ni lak mmg manja baby ibu..mmg sakit skit je pun tp manja yg lebih (like mom like son )
Ibu pun jenuh la pujuk Irfan pakai suar jeans..tanak..
Pujuk lagi..sepenuh hati Ibu pujuk..pujuk pki jeans pendek lak...Irfan nak abah pakaikan pulak..ish ngada tol baby besar ni...
Akhirnya berjaya gak ibu siapkan Irfan utk g dinner @ SR...puas hatiku... tapi abah kena dukung la coz Irfan tak nak jalan lsg..


muka siries je dapat mkn kek favret dia..Irfan suka sume makanan yg berasaskan coklat..mmm yummy..

Irfan in a mood manja ngan abah..

Ibu la paling happy leh dinner malam ni (++malas msk sekali ) Ibu makan Gordon Blue Chicken and Banana Choc. Cake. puas hati ku...abah cam biasa mmg suka makan Lamb je..

Tgk la Irfan baby ni, manja ngan abah..bila abah penat, letak dia suh jalan..mmm mmg tak jalan la..tak bgerak coz lutut Irfan sakit...tak pa la coz abang baby manja ni..abah n ibu layan je la...Ibu nk gilir tlg dukung pn tak larat...perut ibu dh besar...Sian abah lenguh2 tangan carry Irfan yg 18kg ni ha...

Malam tu, Ibu dh contact HR inform esok maybe tak leh g keja coz lutut Irfan berdarah n mula la nk biru lebam..sian..then pepagi nya Ibu tanya Irfan leh jalan tak..mmg Irfan tak bole jalan la ++ ngan manja dia tu.. Ibu pn trs inform boss la tpaksa EL je... peluang la nak rehat kat umah...

Lunch hour abah balik, janji nk belikan Irfan game boy..anak kesayangan tak sihat la katakan.. wah bukan main suka Irfan dpt game baru..sebelum ni sibuk layan game kat hp ibu je...ssh juga bila ada call-in..kdg2 siap Irfan call lagi..ye la dia main tekan je..
Ni dh ada game sendiri, tambah lagi ngan kaki sakit, terbaring je la main game...hahah cam kena khatan lak...

Ni ha game yg abah beli kat Irfan, bukan main excited lagi main..sat2 tukar game..sat2 tukar game lain..pening kpala ibu bila Irfan byk tanya lak..bila ibu cakap ibu tak tau..Irfan lak kata "Ibu ta uuuu"



Skang ni mmg agak bz, nak update pn by month..entry kena wat by mon dah..tak bole nak update sll , pic atas ni masa weekend bawa Irfan jln @ playground la, then ibu pn enterframe la skali pic tgh bulat ni.. cam cantik je pic ni coz kalerful...

Tok, Wan, Yang n Suraya dtg jalan2 kat umah Irfan coz cuti skolah baru ni..bukan main happy Irfan coz tak payah pg skolah. Abah bawa wan p jalan @ Taman Rama-Rama, Ibu suka pic ni coz cam candid je... Ibu tak ikut coz keja...ada audit lak..huhu..

Irfan suka la klu tgk ikan..sengih smp telinga..

Ni malam sebelum antar Wan Irfan naik bas, amik la pic wat kenangan, Irfan mmg muka asyik nak buat macam2, geram tol pic dia...


Saturday, 2-May-2009 08:01 Email | Share | | Bookmark
May 2009


13.5.2009, Irfan sll sgt dok pesan kat Ibu suh beli 'badminton' coz abah sll main badminton tiap Jumaat, so blk keja ptg td..Ibu singgah la kedai depan tu..ada lak joi raket skali ngan bola nya.. apa lagi Irfan pegang tak lepas la...Ibu pn beli je la..
smp umah je Ibu teman la Irfan main..tp bila bola jatuh je..Irfan marah Ibu lak..konon2 Ibu tak pandai main la "tak nak la main ngan Ibu, Ibu tak 'padai' Irfan nak main ngan Abah je" so sementara tgu abah blk keja Ibu kena la tgu Irfan main keta dia kat depan umah..(mata ni dok jeling2 tgk cite "Matahari" kat dalam )
Abah blk je kelam kabut Irfan angkat raket bg abah dia..wah kemain suka main ngan abah..tgk la aksi Irfan yg kidal tu..


16.5.09, Weekend ni saja je kuar petang nk cari buah berangan, Ibu tingin nak makan buah berangan lak.. tgk2 gerai tutup lak..round je la makan ABC and singgah kat Playground kat Klebang tu.. Irfan suka la bole main..tgk la pic Irfan, time nak balik je cepat2 duduk kat pondok rehat tu cakap "irfan penat la"




ni saja nak tepek pic ibu masa nk kuar ngan Irfan baru ni..kawan Ibu nak pindah sini dr Kuantan so tlg dia carikan nursery la utk anak dia yg sebaya Irfan...Hadif..abah tak ikut.. Ibu skang sume pakai baju-T abah je... sib baik abah nya size M ibu leh muat agi..sabar je la..ni pn amik pic kenangan 6 mons peknen cover la amik pic duduk n irfan atas riba..klu pic berdiri..tak sanggup nk expose tau..kembang tak hengattt !!

Ni pic tbaru..penuh je muka Ibu..kekek kembg abis..tensen je bila tgk sdiri... pagi td la ibu tingin nk makan mee @ Tengkera...tup2 tutup plak..alahai..postpone la...Irfan lak mood baik je pagi ni, asyik cium abah n Ibu...

Pic Irfan terkini tgh titon..kekek pakai pampers je..si tembun Ibu ni..pantang klu tak pakai baju..td jenuh nangis nk pakai baju..tp ibu wat dekk je..ye la tgh hari kan panas..kulit la allergic..asyik merah je badan klu peluh..senang hati ibu tgk Irfan tdo pki pampers je..lalalallala


Ni nak tepek gak pikca terkini Ibu..jgn ada yg gelak smp guling2 dah..ni confirm adik Ibu (Acu Irfan) gelak guling2 ni..doakan je la akak mu ni leh turun berat badan cam semulajadi yerr.. bila tgk pic yg after tu mmg diri sdiri pn gelak..pipi alamak aiii..kembg semangkuk...gebu je rasa.. lalalalala..

Pagi weekend cam biasa klu tadak xtvt abah akan basuh motor dia je...keta Ibu antar carwash je.. malasnya nak basuh...
Lebih kurang kol 11am, kawan abah call ajak teman kan wife dia nk beli HP..ye la derang baru pindah sini dr Kuantan so lom tau kat area mana nak beli HP...on je..plan kol 3pm nak kuar...sll abah beli HP pn kat Tesco je..so bawa derang pegi sana je la..


secara tak sengaja tema hijau hari ni coz Irfan yg pilih baju dulu..jenuh Ibu nak cari baju Hijau..sib baik ada gak baju peknen Ibu wana ijau, n abah no problem...baju kalerful...

Sampai je trs lunch @ KFC dlu..then kawan abah sampai trs g kedai HP je..time derang dok leka belek HP, Irfan dh bising nak naik Animal Rider tu..dah sll Irfan minta nak naik tp Ibu tak layan.. kali ni coz Ibu pn bosan tgu derang belek HP...Ibu bg chance la..mula tu nk bg Irfan naik sorang je..tp dia akan bawa round jauh..1 Tesco nunnn.. so Ibu ikut je la..kang hilang pulak anak Ibu sorang ni... dalam hati 'jgn la jmp bdk2 opis masa tgh naik ni' Ibu tak pasan lak yg Irfan n Ibu naik anjing..kekeke teruk tol..kat belakg ada la bear, elephant sume..camna la bole pilih anjing..hehe

Donut ??? biasa la lunch td Ibu mkn KFC, Irfan tak nak makan..dh petang lapar kena la beli makanan ringan kat Irfan yg tembun ni..apa lagi pilihan Irfan..yg berasaskan coklat la..tgk muka comot je..


Make a pregnancy ticker


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net